Genel Haberler

Bisiklet Düz Lastiklerinden Bıktınız mı? Bu sizin için!

İşe giderken veya dışarıda kaygısız bir e-bisiklet yolculuğunun keyfini çıkarırken patlak bir lastik almak hiç eğlenceli değil. İşe geç kalmana neden olacaksa stresli bile olabilir!

Patlak bir lastiğin stresini azaltmanın ve eğlenceyi tekrar sürüşe koymanın yolları vardır. Aşağıda, bisiklet patlak lastiklerini ciddi şekilde azaltacak veya tamamen ortadan kaldıracak bazı ipuçları verilmiştir.

Yol enkazından kaçınmanın  söylenmesi yapmaktan daha kolaydır, ancak içine girmek için bir alışkanlık cam, çivi, çivi vb. için yoldan aşağı bakın ve mümkünse bisikletinizi etrafta dolaştırmayı öngörün.

Lastiklerinizi  aşınma ve yıpranma belirtileri açısından kontrol edin . Daha eski lastikler, patlak lastiklere daha yatkındır ve daha az diş ve / veya yanak aşınması belirtileri gösterdiklerinde bunları değiştirmek iyi bir fikirdir.

Lastik basıncınızı korumak, e-bisikletinizin genel performansında büyük bir fark yaratacak ve “sıkışan” boşluklardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

Lastik basıncınız çok düşükse, e-bisikletinizden o kadar fazla menzil elde edemezsiniz çünkü düşük lastik basıncı, tüm elektrik ve insan sisteminin bisikleti hareket ettirmek için daha fazla çalışmasını sağlar.

Ek olarak, düşük lastik basıncı, lastiğinizin “çimdiklenmesini” kolaylaştırır. Bir kıstırma patlaması, lastiğinizle sert bir nesneye vurduğunuzda ve lastiği jant ile lastik arasında sıkıştırdığında meydana gelir. Daha yüksek lastik basınçları kullandığınızda, bir kıstırma patlaması olasılığı önemli ölçüde azalır.

Daha yüksek lastik basıncı iyidir, ancak çok yüksek olmasını istemezsiniz çünkü rahatsız edici bir sürüşe neden olabilir!

İşte lastik basınçları için önerilerim:

Kentsel / Şehir / Sahil Kruvazörü / Kargo e-bisikleti: 45-60 psi

Dağ e-bisikleti: 35-45 psi

Touring / Yol e-bisikleti: 100-120 psi

Bir yanıt yazın