Genel Haberler

Elektrikli Bisiklet Ehliyet İster mi?

Elektrikli Bisiklet Ehliyeti

İnsanların trafik çilesi için bir çözüm olarak elektrikli bisiklet kullandıkları görülmektedir. Elektrikli bisikletler trafikte rahat bir şekilde hareket etmemizi sağlar. Park yeri olarak da az yer kaplaması çok büyük bir avantajdır. Günümüzde benzinli motosikletlerin yerini büyük ölçüde şehir içi kullanımda elektrikli bisikletler aldı yakıt olarak çok düşük olması ve artık kuvvetli motor seçenekleriyle trafiğin yeni gözdesi elektrikli bisikletlerdir. Sepetli çeşitleri ile de yük taşımacılığına ekonomik çözüm sunuyor. Sessiz ve dumansız olarak çalışması da cabası.

Elektrikli Bisiklet Kullanımı Şartları

B ehliyeti olan her birey 50 cc’ye kadar olan motosikletleri taşıtları olarak kullanabiliyor. Hem bu motosikletler Sigorta ve plakadan ve ehliyetten muaf tutuluyor. 50cc, elektrikli motosiklet, benzinli motosiklet hatta bisikletler bile kanunda yer alan maddeye göre bu işe dahil edildi.

A1 sınıfı ehliyet belgesi ise silindir hacmi 125 cc, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyecek şekilde, sepetli yada sepetsiz 2 tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen 3 elektrikli bisiklet ya da kullanıcılarına verilmektedir. Kanun maddesinde bu şekilde ifadelerle yer almıştır.

Bir sürücü olarak çok dikkatli olmalısınız. Eğer ehliyetsiz bir biçimde elektrikli bisikletle trafik polisine yakalanırsanız 2000 liraya yakın bir ceza ödemekle yükümlü olmaktasınız. Bunun için elektrikli bisiklet kullanmadan önce kullanım koşullarını araştırmakta büyük fayda vardır.

Bir yanıt yazın