Genel Haberler

Günümüz Ulaşım Aracı Olan Elektrikli Scooterların En Ucuz ve Kaliteli Modelleri Nelerdir ?

Günümüz Ulaşım Aracı Olan Elektrikli Scooterların En Ucuz ve Kaliteli Modelleri Nelerdir ?

Son zamanların yükselen teknoloji örneği olan elektrikli scooter ülkemizde de büyük ilgi görmektedir. Kolay ulaşım sağlaması, eğlenceli ve konforlu olması, çevre dostu olması ve ekonomik olmasından dolayı her geçen gün daha çok tercih edilen ulaşım araçları içinde yer almaktadır.

Elekrikli Scooter Nedir ve Neden Tercih Edilir ?

Bisiklet veya elektrikli bisikletlere alternatif olabilecek olan elektrikli scooterlar motorlu, elektrikli ve iki tekerlekli bir ulaşım aracıdır. Eğlence amaçlı bu araçları kiralamak ve sürmekte mümkündür. Son zamanlarda İstanbul’da hizmet veren ve “Martı” adıyla bilinen elektrikli scooter girişimi yerli mühendislerimiz tarafından geliştirilmiştir. Mühendislerimizin geliştirmiş olduğu bu araç katlanabilir olduğu için yer kaplamıyor. Martı dışında elektrikli scooter hizmeti veren Palm, Dost, Binbin ve Hop gibi firmalar da vardır.

Peki elektrikli scooterların bu kadar çok yaygınlaşmasının sebebi ne? Son yıllarda çevreye daha az zarar vermesinden dolayı elektrikli araç kullanımının arttığını söyleyebiliriz. Elektrikli scooterlar hem çevreye fosil yakıt kullanılan araçlara göre daha az zarar verdiği için hem de okula, işe veya farklı bir yere giderken zaman tasarrufu sağlamasından dolayı tercih ediliyor. Ayrıca diğer araçlara göre daha ekonomik olmasından dolayı zamanla daha fazla tercih edilmeye başlanıyor. Kullanımı arttıkça güvenli bir trafik ortamı sağlanması için yasal düzenlemeler yapıldı ve minumum 16 yaş sınırı ile 18 km/s azami hız sınırı getirilmiş oldu.

Elektrikli Scooter Fiyat Aralığı Nedir ?

Elektrikli scooter fiyatları araç modelinin özeliklerine göre değişiyor. Araç modelinin menzili, motor gücü, pil süresi ve taşıma kapasitesi gibi özellikleri aracın fiyatını belirlemede büyük önem taşır. Almak istediğiniz aracı 12 aya varan taksit imkanlarıyla satın almak mümkündür. Alışveriş kredisi seçeneğini tercih edenler için ise 36 aylık taksit imkanlarıyla satın alabilmeleri mümkün oluyor. Ayrıca birçok kampanyalı scooterlarda %35 ile %40’a varan indirimler vardır. Kampanyaları takip ederek uygun fiyatlarda scooter çeşitleri bulunup satın alınabilir.

En Ucuz ve Kaliteli Elektrikli Scooter Modelleri Hangileridir ?

1.Katlanabilir Elektrikli Scooter: Geçtiğimiz yıl en çok tercih edilen scooter modellerinden biri katlanabilir elektrikli scooterlardır. Bu araçlar dışarıda scooter kullanılamayacak bir alandayken katlanıp kolayca elde taşınabilir veya evdeyken katlanıp balkona veya kilere konulabilir. Marka ve modellere göre motor gücü, menzili ve pil kullanım süresi gibi özellikleri değişebilmektedir. Marka ve modele göre sürüş modları da değişebilmektedir. 2 yıl garantili olan scooterların siyah, gri,sarı ve hardal gibi farklı renkleri de mevcuttur.

2.Amortisörlü Elektrikli Scooter: Bu araçlarda amortisör sayesinde kullanım esnasında oluşabilecek titreşim veya sarsıntılar engellenebiliyor. Amortisörlü elektrikli scooter modelleri aynı zamanda katlanabilir scooter modellerine de örnektir. Kullanıcı ağırlığı ve modellerine göre maksimum hızı 25 kilometre olmakla birlikte motor gücü 250 Watt’a kadar çıkabilmektedir. Kullanıcının ağırlığı dışında ekstradan bir halat veya çekici yardımıyla arkasındaki yükü de çekebiliyor. 120 kiloya kadar yük taşıyabiliyor. Ön tekerleri arka tekerlere göre biraz daha büyük olabiliyor. Bunun sebebi sürücüye daha rahat bir sürüş sağlayabilmektir.

3.Bluetooth Özellikli Elektrikli Scooter: Bluetooth özellikli scooterları, tablet veya akıllı telefonlar ile kontrol etmek mümkündür. Örneğin bataryanın ne kadarının dolu olduğu bluetooth üzerinden telefona aktarılabiliyor. Bu araçlar IOS ve Android telofonlarla uyumludur.

4.Hoverboard: Hoverboard, diğer adıyla elektrikli kaykay, kendi dengesini sağlayan scooter olarak da bilinir. Şehir içinde çok pratik şekilde kullanılabilecek bir araçtır. Bozuk yollarda veya kaldırımlarda kullanımı zordur. Kullanımı için en ideal yol bisiklet yollarıdır. Tam şarja sahip olan araç 30 km boyunca devam edebilir. Saatte hızı 20 ila 40 km olabiliyor.

Bir yanıt yazın