Genel Haberler

Elektrikli Yerli Bisikletler İçin Piller Şu Anda Üretimde

Elektrikli Yerli Bisikletler İçin Piller Şu Anda Üretimde

Vestel markası, ülkemizde elektrikli bisiklet bataryası üretim faaliyetlerine başladı. Tamamen yerli donanım, yazılım, mekanik tasarım, imalat ve test altyapısına sahip piller aynı zamanda hızlı şarj kabiliyetine sahip olmaktadır.

Avrupa elektrikli bisiklet pazarı önemli bir büyüklüğe ulaştı ve Türkiye ülkesine olan ilgi her geçen gün artmakta. Ancak pillerin yüksek maliyeti, kısa ömrü ve güvenlik riskleri kullanıcılar için engel oluşturmaktadır. Bu bağlamda, şirket tarafından tasarlanıp üretilen ve geçtiğimiz yıl IFA’da duyurulan yerli tasarım ve imalat pilleri alternatif olarak ortaya çıktı. Sarkano’dan gelen ilk siparişin ardından şirket, tüm yerel bisiklet üreticileri ve dünya için pil üretmeyi hedeflemeyi planlamaktadır.

Verilen bilgilere göre, otomobil bazlı elektrikli bisikletler için uygun piller EN50604-1 güvenlik sertifikalı olmaktadır. Şirket tarafından üretilen bu piller, yüksek enerji yoğunluklu NCA hücreleri kullanmaktadır. Sistem, pili Bluetooth aracılığıyla bir cep telefonuna bağlayan ve uygulamanın pilin durumunu izlemesini sağlayan çevrimiçi bir hizmet sağlar.

Bu piller ayrıca IP66 su geçirmez tasarım için EN50604-1 onayının gerektirdiği şok, darbe ve çarpışma testlerini de geçmiştir.

Vestel firmasından yapılan açıklamaya göre şirket, ülkenin ilk elektrikli bisiklet pilini üretmeye başladı.

Donanım, yazılım, mekanik tasarım, üretim ve test altyapısının tamamı Vestel mühendisleri tarafından üretilmekte olup, bataryalar güvenilirlik, uzun süreli kullanım ve online hizmet avantajları sunmaktadır.

Elektrikli bisikletler, trafik sorunları ve artan talep nedeniyle büyük şehirlerde sağlıklı bir yaşam tarzının farkında olan tüketiciler için bir seçenek olmaya devam ediyor. Avrupa elektrikli bisiklet pazarı önemli bir büyüklüğe ulaştı ve Türkiye ülkesine olan ilgi her geçen gün artıyor. Ancak pillerin yüksek maliyeti, kısa ömrü ve güvenlik riskleri kullanıcılar için engel oluşturmaktadır.

Türkiye IFA, yerli bisiklet üretiminde çekici tasarım ve ileri teknoloji, tasarım ve üretim programı açısından kalite, ilk yıl teslim maliyeti ve satış sonrası hizmet açısından büyük avantajlar sunduğunu gösterdi. Vestel, ünlü firma Salcano bisiklet markasından ilk siparişi alarak tüm yerel bisikletçiler ve dünya için pil üretmeyi hedefliyor.

Elektrikli Yerli Bisikletler İçin Piller Şu Anda Üretimde” ile ilgili yorum;

  1. Mehmet BARIN dedi ki:

    Eğer Vestel kendi Venus telefonlarında ki dandik pil gibi bir şey yapacaksa hiç yapmasın daha iyi

Bir yanıt yazın